http://amansukamosh.blogspot.com

sebuah cerita dongeng yang diadaptasikan dari sebuah pengembaraan . arahan budak skema khas untuk budak nerd . tidak akan ditayangkan di mana-mana pawagam berhampiran pada bila-bila masa .
*powered by agensi kawen lari .

Tuesday, August 30, 2011

raya la deyy !







amboih , qamai aih apdet pasai qaya .
hikhik ! hati ada syiiookkk , muka ada tenyuumm !
sapa tak syiiookk kan qaya . SUNAT kot bergembira
time 1 SYAWAL . HAHA , ton nie tak da video .
cek malu mak oi ! *hik

baju qaya ton niee sama ja cam hat ton lepaih .
kaler biru aiq . sebab cek pakai hat ton
lepaih jaa . miahahaha ! malaih nak pikiaq .
amik seqelom pi masjid teruih .
apdet pagi qaya baqu best .
semangat sikit kan ! dok pakai baju qaya .

baju minyak atar pon x habeh lagi . baqu balik masjid !
qaya ton nie simple-2 saja . habeh duet RM20 hengget ja
untuk qaya . beli jam + selipe jepun . yang laen semua
pinjam kat 'KEDAI KAWAN' . HAHAHA
kedai kawan nie oqang BAGAN LALANG ja tau .

semalam pi buat gila kat PACIFIC .
try habeh semua baju . sampai seller tu
bara teruih . maqah leeww teeww !
HAHAHA . aku dah ada pic qaya .
hampa ada ? HAHA .

sorry lee gambaq tangkap kot ceremin .
lupa bawak kamera mahai ^^



Sunday, August 28, 2011

baju raya vs dslr bag sapa menang ?

wey wey wey , lawa dak banner aku ?
aku buat sendiri kot pakai pawer poin .
belajaq kat internet . kehkehkeh .
bangga aih . aku niee bukan apa ,
pemalaih . bab nak make up belog aku nie
aku paling baloq . buat apa aku nak bagi lawa ?
bukan dapat hadiah pon .

nak tau dak . aku gilaa raya ton niee .
HAHA , antara baju raya dengan beg DSLR .
aku sanggup amik beg ! whoot-2 ! gila-2 !
orang len sebok nak raya aku sebok nak beli
beg mahai tu . baju raya haram tak beli .
buleh makan penampaq sedaih baru aku
sedaq pa . harga beg tu buleh dapat seluaq edwin
original selai kot . RM129.00 . melayang dwet aku .

raya niee hang pelok beg tu nah . bawak pi masejid .
bawak pi rumah raya , bawak pi masok tandaih .
heeee , tak pa . baju raya tak penting sangat .
last year punya dok meqelap lagi . ngehngeh .
nak cari kasut raya jaaa .

lepaih nie buleh laaa nek beskad bawak kamera comey aku tu .
kena hujan pon muka ada tenyummmm ! HAHA . waterproof la
kawan . buleh bawak mandi aiq lot ! hewhewhew

(:

Friday, August 26, 2011

mimpi ==

assalamualaikum , salam sejahtera .
salam 1 Malaysia . amboih , sopan gitu .
besa laaa , bulan posa kan . kena sopansopan .
satgi kena luku baqu beqakai ! HAHA .

aku tak tau lah awat dan apa yang tak kena
ngan aku nieh . lately niee aku asyik mimpi .
mimpi tak sama tapi motif mimpi tu sama .
aku tak mimpi time tidoq malam . tapi
mimpi time teqelap time cikgu ajaq . kehkeh ,
teqokteqok . toksah ikot nah ! kena tibai ngan
cikgu naiya . pungkoq kebaih sat bak hang ! HAHA .

aku dok mimpi kawen . huuuu , awat nie weyh ?!
kawen lak ngan oghang yang aku tak penah
terpikiaq . penat weyh penat . aku lebih
suka time tidoq tak mimpi apa . baqu lena habeh .
HAHAHA .
sat ja kan dah nak qaya . ton nie posa tak qasa kot .
mai kalih mai dah nak qaya . baju apa semua
tak beli lagi . malaih gilaaaaa

hehh , lastlast posa niee toksah dok syiiookk sangat .
dok ligan shopping , posa tak dapat apa .
baqu hang berakai ! belanja tu pelanpelan .

selamat berpuasa di tiga hari terakhir geng .

:D

Saturday, August 6, 2011

malam yang gila .


meh cek nak crita mai kat hampa .
malaih nak boh intro panjangpanjang .
bukan hampa baca pon . HAHA .
tadi lepaih qeja , balek qumah sat . lepak kat qumah apit .
tengok depa pomen motoo , x tau la apa yang x laju .
qeja pomen jaa . nak tunggu moto tu teqebang pa baqu
puaih haty . kehkeh .

paih tu aku tembak pi juru . gila laju bak hang bawak .
fly dua tiga tiang *okay aku tipu !
HAHA , lepak ngan BOBOI n adek angkat dya .
lahap mcd hat bege apa jadah x tau nama .
nak haram punya mahai ! RM14.05 , terebang sat
duet aku masok dalam casher tu .

abeh lepak dalam koi dua kot . tembak la mai ARJAN .
si SALAM ngan PAAN dok ketagih nak boh shisha .
haih , budak zaman laa . hehee ,
pekena shisha sampai pukoi pat !
gila hang , kebaih juboq kot !

boh perisa REDBULL , saja gatai nak qasa .
amik hang , sampai traffic light matang paoh .
aku muntah depan tu gak ! seb bek lupa amik gambaq !
haha , qugi wey mcd RM14.05 . muntah gutu ar .
HAHA , sampai laa dok x sedap perot g !
sumpah aku x mau amik dah perisa REDBULL .
cam siyee rasa . brrr !

jom soq qamaiqamai ! nasi + teloq masin .
HAHA , sedap kot !

(: