http://amansukamosh.blogspot.com

sebuah cerita dongeng yang diadaptasikan dari sebuah pengembaraan . arahan budak skema khas untuk budak nerd . tidak akan ditayangkan di mana-mana pawagam berhampiran pada bila-bila masa .
*powered by agensi kawen lari .

Wednesday, June 29, 2011

biar bekedut asalkan pakai selesa (:

orang selalu cakap nak keluaq dengan aci mesty kena lawa ,
baju kena sterika . perfume wajib .
pakai semua nak branded . kalau x
marka hampa pon x mau jalan
ngan hampa . hamik ! padan muka kan .
haha , tapi wajib ka semua tu ?
kita dah jadi diri kita ka bila kita buat semua tu ?
tak kan , mybe ada yang kata

" ala bro , sekalisekala nak keluaq ngan aci ,
pakai laa sematsemat . x salah kan ? "

memang x salah . aku x cakap pon salah .
tapi kalau nak pakai pon jangan laa over sangat .
sebab niee apa yang aku perhatikan selama niee .
org keja kat pacific besa laa . sabtu ahad mesty ramai kapel kan .
tambahtambah yang still dok harap duet poket dari mak pak depa .
kasut SUPRA , baju PAUL SMITH , seluaq lak GUESS .
pergh ! aku yang keja pon kadangkadang x mampu nak pakai semua tu .
bagi aku , dressing boleh . x salah pon . x da sapa nak
halang hang dressing cam apa pon x pa .
asalkan pakai apa yang kita mampu .

aku lagi suka keluaq pakai seluaq TESCO yang sepuloh hengget tu
tambah baju kemeja bundle ngan selipee . simple kan ?
aci kalau sayang kita , pakai camna pon depa sayang aih .
x semat pon x pa . janji hati baek ^^

(:

Sunday, June 19, 2011

HB peliks ! ( sharifah faiqah syed musa )


x dan nak tulih banyakbanyak ,
just nak wish kat hang .

HAPPY BIRTHDAY minachi .
pulun nah STPM , aku tau hang pandai ^^
hadiah postpone . nanty kawen aku bagi hang
hadiah . buleh tara tu ? HAHA

sayang hang kawan !
HANG DAH TUA (:

Wednesday, June 15, 2011

kebenaran tu pahit tapi tersembunyi kemanisan disebaliknya .


kalau haty dah cakap sayang , buruk pon cakap cantek .
kotor pon cakap suci , jahat pon nampak baek kan .
lumrah alam . dah sayang sesorang tu .
sanggup tunggu sampai bilabila pon . betoi kan ?
tipu ? memang laa , bukan semua macam tu .
jumpa yang 10 kali comey compem ligan yang tu .
susah nak cari yang dah sayang , ada BF pon sanggop tunggu .
cerita kat membemembe mula la kena cop BODOH .
hebat kan kuasa cinta . cakap la apa pon .
kalau dah sayang orang tu , susah nak berubah haty .
nak cakap gila bayang , aku pon x tau
gila bayang tu apa . aku pelik kenapa
perasaan niee datang kat aku . kadangkadang
aku tertanyatanya .

" kenapa aku ? kenapa aku sayang
apa yang bukan hak milik aku . "

padahal aku tau yang masa depan untuk aku
bersama dya kabur sangat . yang menanti banyak ,
tapi aku x penah nampak . yang aku nampak ,
yang aku ligan hanya dya . yang milik orang .

hmm , pedih kan bila kita tau hakikat sebenar .
tapi aku nak cari kemanisan yang berselindung disebalik
kepahitan tu .

(:

p/s : sorry , ILOVEYOU .