http://amansukamosh.blogspot.com

sebuah cerita dongeng yang diadaptasikan dari sebuah pengembaraan . arahan budak skema khas untuk budak nerd . tidak akan ditayangkan di mana-mana pawagam berhampiran pada bila-bila masa .
*powered by agensi kawen lari .

Tuesday, February 1, 2011

vote EARTH till death okay ?


lama lak rasa x update .
kehkehkeh .
saja malas nak update .
actually , baru balek dari BANGKOK .
seminggu berkampung dekat sana .
banyak ilmu yang dapat .
maybe ramai yang x sedar dan x tau
apa itu CLIMATE CHANGE .
fenomena yang sedang kita hadapi sekarang niee .
pemanasan global , kesan rumah hijau , peningkatan paras air laut ,
macammacam lagi . kat forum niee
wira dan wirawati dari seluruh asia pasifik berkumpul ,
berbincang macam mana nak selamatkan bumi .
ceewah . bangga lah plak . ye laa .
kita niee ibarat satu titik hitam kecil .
kalau kita bersambung dengan satu titik hitam laen .
dan berterusan . hasilnya kita akan dapat satu
lukisan yang cantik dan indah kan ?
setiap yang kita buat bermula dari kosong .
dan forum niee banyak sedarkan dan ubah pemikiran aku .
rasa nak bantu selamatkan bumi .
kita x nak hidop kat marikh kan ?
haha . sooo apa laga ??
selamatkan bumi kita . mudah sangat .
hentikan penggunaan beg plastik ,
beli barang kitar semula , jimat air dan elektrik ,
berbasikal , berkongsi kenderaan . simple kan ?
mulakan sekarang , detik ini , hari ini .
kalau bukan kita , siapa lagi ?
renungrenungkan .

(:

No comments:

Post a Comment