http://amansukamosh.blogspot.com

sebuah cerita dongeng yang diadaptasikan dari sebuah pengembaraan . arahan budak skema khas untuk budak nerd . tidak akan ditayangkan di mana-mana pawagam berhampiran pada bila-bila masa .
*powered by agensi kawen lari .

Friday, December 30, 2011

Happy Birthday to THEM

lately nie malaih gila nak hapdet belog hampa tau !
keja tiap-2 haqi , mana nak dan . online pesbuk
pon sat-2 jaa . disebabkan cuty pada haqi jumaat ,
nie yang saja nak hapdet sat . heee ,
nak wish birthday membe-2 aku
yang beqanak last-2 tahun cam aku nie !


wani | 28/12 :D


mat anip | 30/12 :D

abang hensem amsyar | 30/12 :D

syaza | 30/12 :D

della | 30/12 :D

nabil ( abang aku ) | 30/12 :D

SORRY NAH , HAT TAKDA GAMBAQ ^^

SELAMAT HARI JADI NAH :)

Thursday, December 15, 2011

i'm done with STPM :D




oqang len dah habeh spm lama dah kan .
nak buat camna , STPM bukan SPM .
brrrr , yang tu ja nak hapdet .
malaih tuleh panjang , bukan ada yang baca .
hahaha :)


kami kawan .

Saturday, December 3, 2011

hang memang gila kentang !






ehem-2 , hai hampa . qindu aku dak ? HAHA
okay aku gila . aku gay lahhhh ! aauumm :D


BO Amir , aku sayang hang !
hikhik , gay dak aku ? gay teqok kan .
hahaha , dak lah . bo amir , sapa tak kenai
dya memang tak MALAYSIA lah ! grrr ,
dya superb kot . mana tak nyaa ,
umoq 10 ton dah dapat gitar .
skate pon pandai maen . haha .
aku nie maen lubang pusat
pandai laa . HAHA . bagi aku lagu
the best dya is MALAM and LAGU .
haha , feeling siyeee ! lagu
tangkap setim ! weeee ~


aku penah gitau membe-2 aku ,
aku nak try simpan qambut cam BO .
depa tak bagi bak hang ! haih , setai paaa .
hahaha , camna laa aku nak pakai
helmet kan kalau qambut cam BO .
aaaawww , HOT gitu :D


Tuesday, November 29, 2011

5 paper to go . aja-aja anjing betoi !


ohoooiii , lama aih cek tak hapdet belog
klasik cek nie . qindu aih . hahaha ,
almaklumlah kan , SAYA SEDANG MENGHADAPI STPM !
ketaq lutut nie . naseb bek tak tekencing !
hahaha , teqok kan aku nie . dah 3 paper
lepaih baqu nak hapdet . podachi , tak
guna punya oqang . haha .

okay , bulan 11-12 nie bulan
memang aku datang bulan .
exam mood --" sapa kacau
aku baling hampa tengah highway !
hahaha , exam supa tak exam .
melilau sana-sini , tengok bola .
exam ka tu wahai Abdul Rahman Amsyar ?
=="

hikhikhik , camnie lah aku . tak penah
seqik . takpa 5 paper ja tinggai .
habeh paper last tu aku koyak baju aku ,
aku laqi bogeyy kat dalam dewan exam tu .
baqu Ady Putra kan (:
HAHAHA !

jadi kepada sesiapa yang berada
diluar sana yang sempat
singgah di ruangan belog terhebat nie ,
doakan aku nah ! 5 paper ja lagi .
ohemjiiii ! tak sabaq dah nie nak peqabeh .
and aku mintak ampun , minta maaf kalau
aku ada buat salah ngan hampa
dari segi fizikal mahupun mental .
batin dan zahir , acecece cam qaya lak !
hahaha .


TUDIA , SIAP NGAN SERBAN LAGI ! HAHAHA


ALL THE BEST AMSYAR ! HAIIIYAKK !

(:


p/s : 3 taon aku telepaih ROCK THE WORLD --"

Monday, November 7, 2011

(:

saya nak awak boleh ?
awak stay dalam hati saya ek .
tapi saya tak pandai jiwang-2 nie .
takpa ka ? awak boleh terima saya
seadanya tak ? orang cakap saya PLAYBOY .
awak rasa saya macam tu tak ?
awak nak tau , tiap-2 hari saya tengok
gambar awak . saya suka awak tapi
saya malu nak terus terang .

ILOVEYOU CAPITAL ___
(:

Sunday, October 23, 2011

pepatah .

" Barang yang Lepas Jangan Dikenang ! "
- bak kata P Ramlee .

" Takkan Lari Gunung Dikejar . "
- cakap orang dulu-dulu .

" Sedangkan Lidah Lagi Tergigit ,
inikan Pula Suami Isteri "
- Karam di laut ,
Asam di darat yang cakap .

PEACE YO !
:D

Thursday, October 13, 2011

emosi .


tak tau laa pasaipa .
aku rindu gila kat dya .
okay jiwang kan ? tapi aku pon ada
perasaan , biasa laaa . aku pon
manusia . hmmm , sampai bila
nak murung camnie . dah nak masok
sebulan . nak pujuk pon cam tak guna .
orang dah ada yang laen kan .

semoga bahagia , bai

Monday, October 3, 2011

saya pengayuh TEGAR !




qasa lama lak aku tak apdet belog kan kan ?
haha , MALAS ! PEMALAS !
apdet nie pon sebab nak story pasai
event yang aku join sabtu lepaih .
setelah DUA BULAN cuti daqi

berkayuh beskad kesayangan aku tu .
maklum lah , POSA , QAYA , TRAIL
lak kot ataih . dugaan-2 .


sabtu lepaih ( 01/10/2011 ) kami yang
terdiqi daqi 12 anak muda Pulau Pinang
telah menggadaikan masa kami
untuk berkayuh bersama-sama .
saja-saja ja keluaq kayuh ngan
kawan-kawan .


kali nie kami tak naek pon Hard Rock Hotel
yang menjadi destinasi wajib setiap kali
keluaq ride . hehe , sebab tak mau overnight
kat Pulau . kami ride dalam town , KOMTAR ,
TIME SQURE , GURNEY DRIVE ngan STRAIT QUAY saja .

malaih ceqita banyak . tengok laa video kami kat
youtube niee :D




Tuesday, September 20, 2011

A AI

haqi-haqi aku buka belog , buka FB , buka semua
acc yang aku ada . semalam aku buka YM .
then aku click kat profile hang .
aku amik email hang . aku paste kat
FB dengan harapan aku leyh tengok FB hang .
tapi semua tu x da hasil . aku x tau apa x kena ngan aku .
aku try sebokkan diqi aku . tapi x boleh .
pagi-pagi lepas bangun tidoq , aku cam jadi bengong .
aku tengok skrin handset aku lama-lama .
selalunya mesty ada msg or misscall .
tapi habuk pon x da . aku nak life aku balek !
aku nak happy cam dulu . sorry kbai !

Sunday, September 18, 2011

A


emmm , telefon bimbit saya
dah tiga hari bisu .
sorry , kbai !

.

BAGOS LAH .

Tuesday, September 6, 2011

pikaboo .

dont waste my time waiting for your message dear .
--''

Monday, September 5, 2011

friends .

ramai yang tulis kat FB , raya taon nie BOSAN .
sebab kejap sangat . memang pon . seminggu
mana cukop kan ? bagi la 2 minggu ka !
baqu puaih ! HAHA . tapi aku qasa qaya taon
nie laen gilaaa ! keluaq ngan membe-2 walaupon
tak dapat keluaq ngan membe lama . huk !


meh nak kenai kat hampa membe aku
time qaya ! hikhikhik (:

AMIRA WAN

ANIH AZIZ


2 orang ja tapi dok ngan depa macam
keluaq dengan 1 bas . semua jenih hati kering .
HAHA , awesome kot !

and , kepada semua yang jemput ke rumah
tapi tak sempat mai , aku minta maaf banyak-2 .
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI . MAAF ZAHIR :D

Tuesday, August 30, 2011

raya la deyy !







amboih , qamai aih apdet pasai qaya .
hikhik ! hati ada syiiookkk , muka ada tenyuumm !
sapa tak syiiookk kan qaya . SUNAT kot bergembira
time 1 SYAWAL . HAHA , ton nie tak da video .
cek malu mak oi ! *hik

baju qaya ton niee sama ja cam hat ton lepaih .
kaler biru aiq . sebab cek pakai hat ton
lepaih jaa . miahahaha ! malaih nak pikiaq .
amik seqelom pi masjid teruih .
apdet pagi qaya baqu best .
semangat sikit kan ! dok pakai baju qaya .

baju minyak atar pon x habeh lagi . baqu balik masjid !
qaya ton nie simple-2 saja . habeh duet RM20 hengget ja
untuk qaya . beli jam + selipe jepun . yang laen semua
pinjam kat 'KEDAI KAWAN' . HAHAHA
kedai kawan nie oqang BAGAN LALANG ja tau .

semalam pi buat gila kat PACIFIC .
try habeh semua baju . sampai seller tu
bara teruih . maqah leeww teeww !
HAHAHA . aku dah ada pic qaya .
hampa ada ? HAHA .

sorry lee gambaq tangkap kot ceremin .
lupa bawak kamera mahai ^^



Sunday, August 28, 2011

baju raya vs dslr bag sapa menang ?

wey wey wey , lawa dak banner aku ?
aku buat sendiri kot pakai pawer poin .
belajaq kat internet . kehkehkeh .
bangga aih . aku niee bukan apa ,
pemalaih . bab nak make up belog aku nie
aku paling baloq . buat apa aku nak bagi lawa ?
bukan dapat hadiah pon .

nak tau dak . aku gilaa raya ton niee .
HAHA , antara baju raya dengan beg DSLR .
aku sanggup amik beg ! whoot-2 ! gila-2 !
orang len sebok nak raya aku sebok nak beli
beg mahai tu . baju raya haram tak beli .
buleh makan penampaq sedaih baru aku
sedaq pa . harga beg tu buleh dapat seluaq edwin
original selai kot . RM129.00 . melayang dwet aku .

raya niee hang pelok beg tu nah . bawak pi masejid .
bawak pi rumah raya , bawak pi masok tandaih .
heeee , tak pa . baju raya tak penting sangat .
last year punya dok meqelap lagi . ngehngeh .
nak cari kasut raya jaaa .

lepaih nie buleh laaa nek beskad bawak kamera comey aku tu .
kena hujan pon muka ada tenyummmm ! HAHA . waterproof la
kawan . buleh bawak mandi aiq lot ! hewhewhew

(:

Friday, August 26, 2011

mimpi ==

assalamualaikum , salam sejahtera .
salam 1 Malaysia . amboih , sopan gitu .
besa laaa , bulan posa kan . kena sopansopan .
satgi kena luku baqu beqakai ! HAHA .

aku tak tau lah awat dan apa yang tak kena
ngan aku nieh . lately niee aku asyik mimpi .
mimpi tak sama tapi motif mimpi tu sama .
aku tak mimpi time tidoq malam . tapi
mimpi time teqelap time cikgu ajaq . kehkeh ,
teqokteqok . toksah ikot nah ! kena tibai ngan
cikgu naiya . pungkoq kebaih sat bak hang ! HAHA .

aku dok mimpi kawen . huuuu , awat nie weyh ?!
kawen lak ngan oghang yang aku tak penah
terpikiaq . penat weyh penat . aku lebih
suka time tidoq tak mimpi apa . baqu lena habeh .
HAHAHA .
sat ja kan dah nak qaya . ton nie posa tak qasa kot .
mai kalih mai dah nak qaya . baju apa semua
tak beli lagi . malaih gilaaaaa

hehh , lastlast posa niee toksah dok syiiookk sangat .
dok ligan shopping , posa tak dapat apa .
baqu hang berakai ! belanja tu pelanpelan .

selamat berpuasa di tiga hari terakhir geng .

:D

Saturday, August 6, 2011

malam yang gila .


meh cek nak crita mai kat hampa .
malaih nak boh intro panjangpanjang .
bukan hampa baca pon . HAHA .
tadi lepaih qeja , balek qumah sat . lepak kat qumah apit .
tengok depa pomen motoo , x tau la apa yang x laju .
qeja pomen jaa . nak tunggu moto tu teqebang pa baqu
puaih haty . kehkeh .

paih tu aku tembak pi juru . gila laju bak hang bawak .
fly dua tiga tiang *okay aku tipu !
HAHA , lepak ngan BOBOI n adek angkat dya .
lahap mcd hat bege apa jadah x tau nama .
nak haram punya mahai ! RM14.05 , terebang sat
duet aku masok dalam casher tu .

abeh lepak dalam koi dua kot . tembak la mai ARJAN .
si SALAM ngan PAAN dok ketagih nak boh shisha .
haih , budak zaman laa . hehee ,
pekena shisha sampai pukoi pat !
gila hang , kebaih juboq kot !

boh perisa REDBULL , saja gatai nak qasa .
amik hang , sampai traffic light matang paoh .
aku muntah depan tu gak ! seb bek lupa amik gambaq !
haha , qugi wey mcd RM14.05 . muntah gutu ar .
HAHA , sampai laa dok x sedap perot g !
sumpah aku x mau amik dah perisa REDBULL .
cam siyee rasa . brrr !

jom soq qamaiqamai ! nasi + teloq masin .
HAHA , sedap kot !

(:

Wednesday, July 27, 2011

for her ,


tibatiba tedetik kat haty nak update pagi nie .
tiaptiap hari buka wall dya , macammacam perasaan
yang mai . saked hati , benci , patah hati .
banyak yang negatif dari positif .
tapi sampai lanie aku still buleh betahan .
kadangkadang memang ada rasa nak
give up . nak lupakan dya . hati nie tetap
berkeras untuk bertahan . mungkin sebab dya
always support aku . ada dengan aku sepanjang masa
walaupon bukan jasad yang teman aku tapi
hanya tulisan dan ucapan . aku tetap buleh bertahan
sampai lanie . orang selalu tanya aku .

" sapa dya wey ? nama apa ? budak mana ?
Fb dya apa ? "

aku malaih nak bagitau . biaq laa aku sorang ja yang
tau . satu masa nanty aku bagitau gak aih .
bila dya dah jadi milik aku sepenohnya .

143 A

(:

Saturday, July 23, 2011

just wanna say HAPPY BIRTHDAY,


first of all , nak mintak maaf pasal semalam .
dah buka dah belog dya .
x niat pon nak bagi dya rasa besalah .
dya pon tau kan camna
perasaan orang kat dya .
sorry if apa yang orang
tulis nie bagi dya x selesa .
i care about you ,
your study , your healthy .

*dya comey*
*dya baek*
*dya penyayang*
*dya sporting*
*dya dah besaq dah la niee*

just wanna say HAPPY BIRTHDAY ATIKAH

(;

p/s : iloveyou ^^

Sunday, July 17, 2011

HB sabirah hoi !


byah , sorry nah aku update lambat .
tapi aku first kan wish kat hang . muahahaha !
untuk kali kedua nak bagitau niee !

HAPPY BIRTHDAY CEK OI !
dah 19 taon noh hang . sat jaa .
rasa cam baru kenai .

(;

Friday, July 8, 2011

Wednesday, July 6, 2011

semak hidop aku ja hang nie !


once upon the time , eh eh .
silap , niee bukan cerita fairytale .
dear diary , hari nie kan ..

" woi pungkoq , tadi fairytale .
nie dairy lak . nak kaki kot ?! "

haha , sorry boss . silap .
anak dok tarik bulu ketiak tadi . grr !

bab merapu aku cukop mau . HAHA ,
sopan dak tajok post aku ? malaih
boh hat hardcore , satgi kena saman .
haha ! nak bagitau mai laa .
aku niee keja kat pizza hut .
dah setaon setengah . sejaksejak
kedatangan setan niee kat tempat keja aku ,
haih , macam neraka dya layan staff part-time .

kimak la wey , hang sapa nak buat gila kat
sini ? kot satgi makan buboq pakai straw kot .
geram nie , geram . HAHA . niee laa .
manager baru aku . perangai cukop aku x bekenan .
aku dah betaon keja jumaat , sabtu , ahad .
maimai jumaat nie nak masok , dya sroh aku call
dya mintak sendiri . bara kot ! hang keja betaon x penah call
kena mintak pa smua . mai tang dya . kena minta plak .

buleh dya x boh nama aku tang jadual .
ini boleh menimbulkan satu perasaan yang tidak baek .
grr , aku x call lagi laa makcek tua tu .
tengok muka pon belom . hangat kot aku dengaq
dya suroh staff weekend berenti keja .
alasan : sebab dya susa nak buat jadual .
lancau wey ! hang ingat kami anak tan sri kot .
bulanbulan elaun duduk saja 5k .
agakagak la der , keja propesional laa .
hang manager . nak urus staff pon x reti . better
belah laa . balek tempat asai hang .

mula la aku nak nyanyi lagu dugaannya - HUJAN .
haha , atas permintaan CIK ATYN .
saya nak buat temubual exkelusif dengan beliau .
orang NIBUNG TEBAL . baru kenai 2 bulan .
apa dya ? oo , sorrysorry . 2 minggu .
ha ? silap . hareee ==
2 hari . HAHA . actually x da
temubual pon . tipu hampa ja .
kenai dya kat FB . nak boh gambaq sat .


gambaq nie beliau sedang enak menghirup udara segar .
eh eh , hirup eh kacang . hehee . sedap sunggoh !

dalam kesempatan ini , cek nak promot belog dya
yang cun melecun . macam lisa surihani yang
terbukti cun di anugerah bintang popular 2010 .
enjoy ! (:

Tuesday, July 5, 2011

bodo , babihanjing !


aku x heran laa budak kalau hang delete semua
post yang aku hantaq kat wall dya . hang sapa hah ?
suami dya ka ? oh , lupa . hampa dah betunang kan .
hang ingat dya suka kot hang kawai hidop dya .
kawai FB dya . wey anjing , hang besaq mana sangat ?
dah la penakot . hang delete sebab hang x mau membe hang
cop hang x rety jaga awek ? p mampoi laa .
hang penah jumpa dya ka hah ? penah pegang dya ?
jangan dok membabi laa weyy . hang buleh buat apa hah ?
awat ? hang org KL hang cekang dah ?
mai penang la siyeeee , babianjing !


p/s : letak tangan kat dada , pandang ataih , sabaq ja laa .

Wednesday, June 29, 2011

biar bekedut asalkan pakai selesa (:

orang selalu cakap nak keluaq dengan aci mesty kena lawa ,
baju kena sterika . perfume wajib .
pakai semua nak branded . kalau x
marka hampa pon x mau jalan
ngan hampa . hamik ! padan muka kan .
haha , tapi wajib ka semua tu ?
kita dah jadi diri kita ka bila kita buat semua tu ?
tak kan , mybe ada yang kata

" ala bro , sekalisekala nak keluaq ngan aci ,
pakai laa sematsemat . x salah kan ? "

memang x salah . aku x cakap pon salah .
tapi kalau nak pakai pon jangan laa over sangat .
sebab niee apa yang aku perhatikan selama niee .
org keja kat pacific besa laa . sabtu ahad mesty ramai kapel kan .
tambahtambah yang still dok harap duet poket dari mak pak depa .
kasut SUPRA , baju PAUL SMITH , seluaq lak GUESS .
pergh ! aku yang keja pon kadangkadang x mampu nak pakai semua tu .
bagi aku , dressing boleh . x salah pon . x da sapa nak
halang hang dressing cam apa pon x pa .
asalkan pakai apa yang kita mampu .

aku lagi suka keluaq pakai seluaq TESCO yang sepuloh hengget tu
tambah baju kemeja bundle ngan selipee . simple kan ?
aci kalau sayang kita , pakai camna pon depa sayang aih .
x semat pon x pa . janji hati baek ^^

(:

Sunday, June 19, 2011

HB peliks ! ( sharifah faiqah syed musa )


x dan nak tulih banyakbanyak ,
just nak wish kat hang .

HAPPY BIRTHDAY minachi .
pulun nah STPM , aku tau hang pandai ^^
hadiah postpone . nanty kawen aku bagi hang
hadiah . buleh tara tu ? HAHA

sayang hang kawan !
HANG DAH TUA (:

Wednesday, June 15, 2011

kebenaran tu pahit tapi tersembunyi kemanisan disebaliknya .


kalau haty dah cakap sayang , buruk pon cakap cantek .
kotor pon cakap suci , jahat pon nampak baek kan .
lumrah alam . dah sayang sesorang tu .
sanggup tunggu sampai bilabila pon . betoi kan ?
tipu ? memang laa , bukan semua macam tu .
jumpa yang 10 kali comey compem ligan yang tu .
susah nak cari yang dah sayang , ada BF pon sanggop tunggu .
cerita kat membemembe mula la kena cop BODOH .
hebat kan kuasa cinta . cakap la apa pon .
kalau dah sayang orang tu , susah nak berubah haty .
nak cakap gila bayang , aku pon x tau
gila bayang tu apa . aku pelik kenapa
perasaan niee datang kat aku . kadangkadang
aku tertanyatanya .

" kenapa aku ? kenapa aku sayang
apa yang bukan hak milik aku . "

padahal aku tau yang masa depan untuk aku
bersama dya kabur sangat . yang menanti banyak ,
tapi aku x penah nampak . yang aku nampak ,
yang aku ligan hanya dya . yang milik orang .

hmm , pedih kan bila kita tau hakikat sebenar .
tapi aku nak cari kemanisan yang berselindung disebalik
kepahitan tu .

(:

p/s : sorry , ILOVEYOU .

Sunday, May 29, 2011

else there is happiness ?



if we can buy a box of love ,

the will say that " happiness is in every box . "

but you have to know that not all box contain happiness .

(:



p/s : iloveyou ^^

Saturday, May 21, 2011

cek janji x buad dah ! ^^


ampa , cek minta maaf tau .
cek jarang pegang hampa .
cek selalu tinggai hampa kat orang len .
cek bukan apa , cek x dan nak bermanja ngan hampa .
cek tau hampa sayang cek .
lepaih niee cek janji ngan hampa .
pi mana saja cek mesty bawak hampa .
cek pegang hampa x lepaih dah .
x dak sapa leyh pegang hampa dah
time tuu . sebab hampa cek punya .
heeeeee , sweet aih hampa niee .










kan kan kan ,
oh CANON EOS 1000d .
hanya hang yang cek sayang !



Wednesday, May 18, 2011

happy birthday Ros Shazlin Ramli ^^




cek nak bagitau !
hari niee 18/5/2011 ,
birthday ehem ehem (:
dya membe cek , nama dya ROS SHAZLIN .
kami kenai kat PLKN nuh ^^
heeee , sayang dya sangatsangat .
kami rapat dengan . cek harap dya x kesah
post niee untuk dya . hihihi , nak hadiah
mai amik kat penang . compem dapat .
x mau sudah , werk ! cek doakan dya
happy 24 jam sehari . 7 hari seminggu .
macam 7-11 daaaaa . hahaha .
makan mau cukop , toksah dietdiet .
merapu jaa tu . bek posa dari diet kan kan !
kehkehkeh , belajaq toksah menmen ,
satgi x leyh sambung
digree , padan muka .

last but not least ^^

'HAPPY BIRTHDAY ROS SHAZLIN '


p/s : dya TUA daripada cek , syok oooo !

Saturday, May 14, 2011

awat hang lama x update ha ?

assalamualaikum . salam sejahtera .
haha , skema aih ! selalu aku srebu masok ja kan ?
haha . saja nak wat sopan .

topik gua hari nie , update belog !
update belog . seperti yang hampa semua tau ,
aku memang malaih update belog niee .
kadangkadang sebulan sekali baru update .

pastu timbul laa banyak situasi seperti :

1. awak , awak . bilee nak update belog awak ?
( niee pompuan laa kan )
2. wey hang bila nak update belog ha ?
( niee plak mesty la laki kan )

niee , meh cek nak gtaw hampa meh .
cek niee otak umoq sembilaih ton baru ,
otak bukan simpan buku novel alaf 21 or kamus dewan or contoh karangan bahasa malaysia .
jadi pick up pon macam siput ja laa . haha , arnab betoi !
bukan apa , kadangkadang update merapu ja .
SERIOUS ?! kan kan kan .
jadi kepada hampa kat luaq sana tu , cek mintak maaf noh .
cek malaih update ! hehee ,

p/s : cik syafirah addawiyyah ! cek malaih update ^^