http://amansukamosh.blogspot.com

sebuah cerita dongeng yang diadaptasikan dari sebuah pengembaraan . arahan budak skema khas untuk budak nerd . tidak akan ditayangkan di mana-mana pawagam berhampiran pada bila-bila masa .
*powered by agensi kawen lari .

Tuesday, December 28, 2010

wey , dosa ka wat baek kat orang laen ?

ehem , ehem . aceh , cam nak ngorat lak an .
haha . okeeokee , sebelum aku merapu .
kita usha balek tajuk kita hari niee ya adekadek .
salah ka kita buat baek kat semua orang ?
tak menambahkan dosa kan . tapi dapat pahala
plusplus kot . haih . kadangkadang tak paham gak aku .
dengan bangsa sendiri pon tak mau buat baek .
aku keja kat warung makan . ada satu
tragedi niee yang membuatkan aku hot kat membe aku .
haha . ayat tak boleh belah . satu malam nie , ada
satu family datang . yang kakak niee tengah pegang adek kecik dya .
tengah tidoo . ya Allah kesian aku tengok .
kat warung tu ada la sit ala-ala VIP . sofa lembut gitu .
tapi site hujung tu memang close . then site satu lagi niee
costumer tu dah nak chow . sofa la table tu an .
dah la time masuk , makcik tu mintak area sofa tu
hang tolak mentahmentah . pastu aku g laa tanya hang .
" table tu dah nak belah , apa kata kita bagi makcik tu duduk . "
buleh dya angkat bahu wt bodo .
naseb baek aku nie tak buta haty cam hang .
10 orang perangai cam hang . lingkop la tempat tu .
kalau makcik tu tak da baby yang tengah tidoo .
aku pon tak kesah laa nak duduk mana pon .
aku kadangkadang tak paham . nama manusia ,
tapi tak da sked pon perasaan kesian .
cuba kalau kena kat mak ayah kita camtu .
kita marah kan . kita melenting . maki hamun abeh .
hampa bodoo , hampa tak da otak . tapi kita tak penah
terfikir apa yang kita buat kat orang tu akan kena kat kita balek .
wey bro . what goes around comes around kan ?
ha , hang pikiaq la elokelok . nak buat baek bukan suruh p
palestin bawak senapang tembak yahudi .
nie dengan bangsa sendiri , agama sendiri hang dah
tak mau tolong . haih .
aku just nak cakap . tak rugi sekupang pon kalau
kita buat baek kat semua orang . tak payah keluaq duet lah !

(:

3 comments:

  1. betoi am! kadang2 kat kampus sufi nak duduk nampak sorang makcik .
    nampak letih. kerja dia lap meja yg banyak gila tu. then student makan kotoq la kan. then, sufi mintak kaen lap meja tu kt dia. sufi lap seniri. dia dah la tua. bukan nak kata sufi baek gila. bukan. cuma dok bayang kalau mak kita yg buat kerja mcm tu. tak kesian gilaa ka?

    ReplyDelete
  2. haa sabar2. biar orang tu buat 'jahat', kita ni jadi baik2 je :)

    ReplyDelete
  3. suffi : ha ,tau x pa . kena kat pala hidung depa bru depa tau .

    sarah : hehee . betoi2 . just geram sbb membe yg wt cmtu an . haih .

    ReplyDelete