http://amansukamosh.blogspot.com

sebuah cerita dongeng yang diadaptasikan dari sebuah pengembaraan . arahan budak skema khas untuk budak nerd . tidak akan ditayangkan di mana-mana pawagam berhampiran pada bila-bila masa .
*powered by agensi kawen lari .

Friday, December 31, 2010

warkah terakhirku sebelom berangkat ke 2011 .

kehadapan adindaku yang berada jaoh nun disana . diharap adinda sehad montel dan comelcomel belaka yaa . aku menaip warkah ini selepas pulang dari masjid menunaikan solat jumaat . yaa , aku tau aku kadangkadang berperangai celaka . akan tetapi , aku juga manusia . solat itu wajib kan darling ? kamu pasti masih ingatkan . yaa sewaktu kita di PLKN . awalawal tahun 2010 . time itu , aku kecewa kerana dipilih untuk menghabeskan wang rakyat di kem sana . iyaaa , sebelom ke sana macammacam aku menyumpah itu dan ini . siapapun gak mahu dipaksa ke hutan sana kan ? haih . well , sekarang aku sudah sedar . kalau aku tidak join itu kem . aku tidak akan kenal sama kamu , pae , nufaa , faizran , izzat , susu , aril , byah , pak abu , jay , dan semua yang mengenaliku di sana . dan kamu pasti ingatkan . saatsaat kita bermadu kasih disana . aku sering dilemparkan dengan gosipgosip panas yang membuatkan aku digelar player . haih . manis sungguh saat itu . digilai ramai . hehee . itulah pertama kali aku membotakkan kepalaku . well nak tunggu pergi haji lambat lagi kan . sejurus pulang dari kem , jangtung ku sering DUPDAPDUPDAP . iyalah , result SPM telah keluar . kepingan sangat mau masuk universiti . aku juga telah mencoba sesuatu yang baru . yaa . bekerja di warung pizza hut . agak kekok semasa pertama kali bekerja . saat yang ditunggu setiap bulan ofkos lah . kemasukan gaji . pertama kali aku peganga duet sendiri hasil titik peluhku . ibarat kera mendapat bunga . wahaha . manis sungguh ketika itu kan . ketika keputusan universiti keluar . aku agak kecewa . kerana tidak menerima tawaran ke manamana universiti . melihat temantemanku yang berjaya melangkah kaki ke universiti . aku betolbetol cemburu saat itu . tapi apakan daya . bukan rezekiku lagi . aku memilih ke tingkatan enam yang sering dipandang serong oleh temanteman . iyalah , masih menyarung jersey sekolah pada umor 18 tahun . tapi aku tidak ambil kesah semua itu . aku teruskan misiku untuk memasuki universiti dengan menduduki STPM pada 2011 . well kalau mahu diceritakan setiap sukadukaku pada tahun 2010 . memanglah banyak . mungkin kamu akan bosan apabila membaca warkahku yang 100 persen tulisan ini . tetapi kamu jangan risau darl , aku selitkan fotofoto sepanjang tahun 2010 ini untuk tatapan kamu . oh ya , esok ulang tahun hari kelahiran ibumu kan ? 01/01/1971 kan ? sampaikan salamku kepada ibumu yaa . " HAPPY BIRTHDAY BONDA ROSMAWATI BINTI HJ. YAHYA " . aku rasa cukoplah coretan aku untukmu kali ini . bertemu lagi kita pada tahun 2011 . harapkan yang terbaek untuk tahun 2011 yeah !

benar dan lagi membenarkan ,
AMAN NERD 31/12/2010

Thursday, December 30, 2010

kau dah 18 lah amsyar . whootwhoot .

'' lepas niee boleh tengok wayang 18sx , 18sg , 18pl .
uih . bestbest . dah besar rupanya aku . wahaha "

abaikan semua suara hati tu yee adekadek .
heee . 1stly nak ucapkan terima kasih banyakbanyak
kat mates yang wish untuk bday aku .
tak kira laa msg phone ka , FB ka .
call ka . aku hargai sangatsangatlah .
dah la Malaysia menang kat Stadium Bung Karno
semalam . hehee . gilaa best . matmat indon
kena taik palat lah wey ! hish , tak baek tu .
menang kalah adat kan . heee .
just nak cakap . hari niee yee adekadek .
30/12/2010 yee adekadek . bersamaan
24 muharram 1432 hijrah yee adekadek .
hari yang sangat happening dan sejok
dan penat . hehee . kunci moto hilang laa .
macammacam . hahaa . tapi best .

SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN YANG KE 18 YEE AMAN !

(:

Wednesday, December 29, 2010

akhirnyaa !

skuad Harimau Malaya akhirnya dapat menewaskan
skuad Garuda dengan agregat 4-2 .
walapon tewas 2-1 . tapi still menang kan ?
teng untuk skuad Rajagopal . penghujung tahun
yang pasti takkan dilupakan oleh pemaenpemaen
skuad Harimau . tahniah Harimau Malaya .
AFF SUZUKI CUP 2010 kini milik Malaysia .
aku tak penah malu bila sarung jersey Malaysia !

(:

Tuesday, December 28, 2010

wey , dosa ka wat baek kat orang laen ?

ehem , ehem . aceh , cam nak ngorat lak an .
haha . okeeokee , sebelum aku merapu .
kita usha balek tajuk kita hari niee ya adekadek .
salah ka kita buat baek kat semua orang ?
tak menambahkan dosa kan . tapi dapat pahala
plusplus kot . haih . kadangkadang tak paham gak aku .
dengan bangsa sendiri pon tak mau buat baek .
aku keja kat warung makan . ada satu
tragedi niee yang membuatkan aku hot kat membe aku .
haha . ayat tak boleh belah . satu malam nie , ada
satu family datang . yang kakak niee tengah pegang adek kecik dya .
tengah tidoo . ya Allah kesian aku tengok .
kat warung tu ada la sit ala-ala VIP . sofa lembut gitu .
tapi site hujung tu memang close . then site satu lagi niee
costumer tu dah nak chow . sofa la table tu an .
dah la time masuk , makcik tu mintak area sofa tu
hang tolak mentahmentah . pastu aku g laa tanya hang .
" table tu dah nak belah , apa kata kita bagi makcik tu duduk . "
buleh dya angkat bahu wt bodo .
naseb baek aku nie tak buta haty cam hang .
10 orang perangai cam hang . lingkop la tempat tu .
kalau makcik tu tak da baby yang tengah tidoo .
aku pon tak kesah laa nak duduk mana pon .
aku kadangkadang tak paham . nama manusia ,
tapi tak da sked pon perasaan kesian .
cuba kalau kena kat mak ayah kita camtu .
kita marah kan . kita melenting . maki hamun abeh .
hampa bodoo , hampa tak da otak . tapi kita tak penah
terfikir apa yang kita buat kat orang tu akan kena kat kita balek .
wey bro . what goes around comes around kan ?
ha , hang pikiaq la elokelok . nak buat baek bukan suruh p
palestin bawak senapang tembak yahudi .
nie dengan bangsa sendiri , agama sendiri hang dah
tak mau tolong . haih .
aku just nak cakap . tak rugi sekupang pon kalau
kita buat baek kat semua orang . tak payah keluaq duet lah !

(:

Monday, December 27, 2010

saya bangga menjadi rakyat MALAYSIA !


sebenarnya aku nak update semalam ,
tapi ada event malam semalam so x sempat lah .
MALAYSIA 3 . INDONESIA 0 .
fuhh senyum lebar aku bila dengar
membe bagitau skuad Harimau Malaya tewaskan Garuda .
sedih gak sebab x dapat tengok live semalam .
kena kerja malam . tapi balek kerja ,
time nak g event semalam .
dengan bangga aku pakai jersey
MALAYSIA . haha .
aku harap skuad Harimau Malaya dapat
mengulangi kejayaan semalam
apabila maen dekat tempat lawan
nanty .
proud to be MALAYSIAN !

(:

Saturday, December 25, 2010

boat shoes pulak !


seyes wey ! aku nak sangatsangat
kasut niee ! huhh ! gilaa kemas !
setai lak tu . tapi mahal doe =="
haih . kat penang lak susa nak
dapat . sapa nak belikan kat aku kasut niee ,
aku belanja chokichoki .
bleyh tara tu ? haaaaa .

(:

Wednesday, December 22, 2010

flapjack oh flapjack (:



" PENGEMBARAAN ! "

perkataan yang wajib aku dengar setiap malam .
sebenarnya aku ada satu tabiat yang agak
kebudakbudakan . tapi aku tak kesah .
ya laa , sebab benda niee buat aku tersenyum
dan ketawa cam nak mampos malammalam .
the marvelous misadvantures of flapjack .
cam nak maty aku gelak bila tengok kartun niee .
bapak punya lawak .
kartun niee tiaptiap malam ada kat cartoon network .
kadangkadang aku penatpenat balek keja .
bila tengok kartun niee cam hilang penat aku .
betolkan . penatpenat kalau kita gelak rasa best ja .
tak la tension sangat kan .
orang kata kalau kita senyum dan ketawa ,
akan panjangkan jangka hayat kita .
kecuali hang pi tidoq atas rel kereta api ja .
haha !

(:

Tuesday, December 21, 2010

' maaf ' aku dah tak guna kan ?

hye bloggers , sebenarnya aku tulis post nie untuk someone dan agak peribadi . aku dah sumpah aku x nak contact dya lagi so satu niee ja cara aku nak sampaikan anything dekat dya . maaf la kalau aku campor BM BI . maaf okee . korg tau kan aku better dalam BM . hmm . okee kembali balek dengan topik aku niee .

entah la . aku x tau nak mula kat mana . banyak kot silap aku kat hang . maaf sebab pakai ' hang ' . kasaq sked . harap faham . sejak kita mula kenal aku banyak buat hang nanges aku rasa . sebenarnya aku takot sebab aku dah sumpah x mau contact hang dah . sebab tu aku x reply hang punya msg FB . aku x mau kena makan sumpah . yeah , aku memang x penah maenmaen dengan sumpah . kalau tadi hang suruh aku call sebab nak cakap sal anis , maaf aku x boleh call hang . sebab sumpah lagi . berapa banyak sumpah daa . haih . tambah pulak aku x da kredit . aku just berharap yang hang mulakan hidup baru . mustahil aku akan lupakan hang . aku dah penah cakap kan . sampai maty pon aku x kan lupakan hang . tapi terpulang bagi hang , kalau hang nak lupakan aku , aku x da hak nak halang . lepas ja msg hang kat FB aku tidoq sampai pkol 8 . saked habeh kepala . hari nie sapa msg aku pon aku x layan . tension kot . n pasal postpost aku sebelum nie yang ada sakedkan haty hang , hang gtaw ja aku . on the spot aku delete post tu . aku buat blog bukan sebab nak sakedkan haty sapasapa atau nak cari musuh . aku x pandai nak tulis story yang kreatifkreatif . apa yang aku tulis semua datang dari haty aku . cehh , jiwang . aku nak msg nak suruh cousin hang bagitau something kat hang pon aku takot . hang x mau aku ada sangkut paut ngn family hang kan . aku hormat keputusan hang . kalau apa yang aku tulis dalam post niee , bagi hang terasa . aku minta maaf walaupon aku tau ' maaf ' aku dah x guna bagi hang kan . be a good girl . do the best for SPM next year .

(:

kredit to Athira Ezaty Hamdan


nak yang nie , yang tu ngan yang tu boleh tak ?

disebabkan hari yang ditunggu dah makin hampir ,
aku teringin sangat nak apa yang aku tergilagilakan .
hehee , mana tau kan . ada yang murah haty
nak bagi kat aku . lalala .


mulamula aku nak yang niee



canon DSLR

pastu kan aku nak


macbeth

last sekali nak yang niee .


fixie lah wey !

saja lah nak bagitau . hee

mana tau ada yang murah haty nak bagi .


(:

Saturday, December 18, 2010

saya ada satu permintaan . tak banyak pon awak .

aiseyh . cam jiwang lak tajuk .
tajuk cam orang dah nak maty kan ?
HAHA . entah laa . banyak sangat benda
yang berlaku dari last week . aku kadangkadang
tak paham . kenapa aku ? kenapa aku yang dah
ada berpuya nie . kau tau aku penah bagi harapan
dekat dya . tu aku ngaku salah aku .
tapi tak da orang yang sempurnakan ?
hmm . aku x tau nak ceritakan kat sapa masalah aku .
aku nak mintak maaf kat GF aku kalau terbaca post niee .
sebab aku tak bagitau apa yang berlaku .
walaupon benda niee dah berlalu . aku tak penah
berhenti sayangkan GF aku . tapi aku ada satu ja permintaan
kat semua orang . acececee . cam bodoh lak rasa !
HAHA . aku kalau boleh la kan . aku target 100 follower jaa .
tak banyak aih . 100 jaa . yang atas tu gimik sematamata okee .
sayang jangan marah b naa . b melawak jaa . agaga .
ha , dah tau kan permintaan aku untuk hujung tahun niee kan ?
heeee . tak pa . pelan pelan laa kan . aku pon paham .
tapi aku pon tekejot gak . aku buat blog bulan 6 .
sekarang follower dah 72 orang . padahal aku tak jangka semua tu .
ya laa . apa la yang ada sangat dalam blog aku niee .
hitam bodooo ja . kosong lak tu . agagagaga .
x pa . biaq nampak kosong tapi bermakna bagi aku .
aiseyh . cannot go betol lah ! haha .


(:

Friday, December 17, 2010

"guard yang jaga rumah mayat pon ada radio lah!"

assalamualaikum . ehem ehem , kalau tengok tajuk post niee mesty ramai akan fikir atau sebut dalam nada yang tinggikan ? haha . sebenarnya , memang pon . haih . tadi time kerja sembangsembang la ngan membe . pastu rasa sunyi gila kot . baru sedar , x da muzik . sebab radio lupa buka . seyes wey ! rasa macam duduk dalam rumah mayat . tapi pak guard jaga rumah mayat pon ada radio kan ? ha . bukan nak bagi publisiti kat pak guard pak guard kat luar sana . tapi bagi aku lah kan , walau sibuk mana pon atau bising mana pon sesuatu tempat dan situasi , kalau x da muzik aku rasa cam sebatang kayu di gurun sahara . agagagaga . betol weyh ! muzik akan buat sesuatu keadaan tu bangit dan ceria macam ceria99 . haha . korang pon kalau g masjid bila dengar orang baca al-Quran rasa best kan . x la mandom ja muka . niee muka macam tosei basi . cam nak lempang ja aku tengok . eh , apa yang basi niee . hehee . dah melalut la tu . haih . akhir kata , jangan biarkan hidup anda seperti dalam keranda . cari la something yang sentiasa membuatkan mood anda ceria dan anda pon senyum sampai hilang telinga . boleh tara tu ? haha .

(:

Wednesday, December 15, 2010

ha , hang nak sehad macam tokwan , hang nak cool macam tokwan . hang baca nie . BLOGLARIAN !


1) Letak banner ni dan link kan ke http://bloglarian.blogspot.com/

2) Lengkapkan Slogan
"Saya suka berblogwalking kerana...." (tidak lebih 30 patah perkataan)

" Saya suka berblogwalking kerana apabila saya berblogwalking saya tidak akan ketinggalan apa saja yang telah diupdate oleh bloggerblogger cool diluar sana disamping menambahkan ilmu tentang blog ! oh yeah ! "

3)
Follow Bloglarian .

4)
Tag 3 orang atau lebih rakan .
- cik Farahin Rose
- cik Echah Elmo
- cik Pae Super Peliks
- cik Aimi Along
5)
Sila beritahu rakan yang anda Tag melalui comment .

*Oh yeah ! Mission Complete !

Monday, December 13, 2010

akhirnya . 414 patah perkataan yang paling lama untuk disiapkan .

assalamualaikum .
ehem ehem , kalau korang bleyh tengok aku ,
nescaya korang akan melihat muka suci niee dalam keadaan
yang amat ceria . lama tak update kan ?
HAHA . last update fasal yang assignment tu .
niee yang nak bagitau niee .
"AKU DAH SIAP LAH ASSIGNMENT AKU !"
wahaha . semangat gitu .
baru 5 minit lepas aku submit kan dekat cikgu aku .
sekarang niee aku dah bleyh aktifkan diri balek .
HAHA . bayangkan .
414 patah perkataan .
aku nak siapkan dalam masa 2 minggu .
terokkan . biasa lah . paling mandom masa kelas MUET .
dapat pulak assignment MUET . last minute baru nak ligan bagi siap .
hohohooo . tabiat yang amat buruk .
okee lah . tak mau mengarot lama lama .
mengorat x pa la kan . ngihaha !

(:

Wednesday, December 8, 2010

7 hari lagi dateline aman oi !


" aman ! ada lagi 7 hari ja nak siapkan assignment dan emelkan kat sir Musthakim ! apa changak ? mau kena tendang baru nak buat ? haih . "

err , ha , tu la apa yang ada dalam fikiran aku sekarang . 15/12 niee dateline , tapi aku baru nak mula buat . huhu . aku dah nekad , siap mintak kat manager nak masuk keja pagi lagi kot . whoot whoot . semangat nak buat kerja MUET bagi siap . susah kot dapat cikgu MUET ketua pemeriksa MUET Pulau Pinang . apa bole buat . demi masa depan . nak masuk U kan aman ? hehee . nak bagitau lah kat membe membe yang baca niee . minggu niee jarang jarang kot onlinee . siapkan assignment dulu . sori na . cek x mau diganggu . hee . chaiyok aman !

(:

Tuesday, December 7, 2010

aku dah takluk jerai . whoot whoot .

semalam family aku membuat satu trip pergi ke gunung jerai .
aiseyh . cam karangan pmr lah plak ayat .
HAHA . tapi bukan nak cakap ar .
walaupon x jadi nak hiking .
hiking dalam kereta ja pon .
memang best ! dan aku nak cuba sendiri
nanty hiking 12km sampai ke puncak !
yeah ! semangat semangat !
kat atas tu . fuhh , memang wajarlah
kedah digelar negeri jelapang padi .
pemandangan yang ya Allah .
tersangatlah cantik , dan tak tau lah nak cakap cam mana .
memang cantik .
apa kata hampa tengok sendiri dari lens
cybershot niee . HAHA .
akhir kata : brem brem , sampai atas !






Monday, December 6, 2010

saya punya ABC .

INSTRUCTIONS: Fill out these questions and make a new note called "ABC About You." Then tag 25 people. If you got tagged by me, you have to take this survey and re-post it! Don’t forget to tag me because I want to know more about you!

A - AVAILABLE: tengok keadaan . wahaha !

B - BIRTHDAY: 301292

C- CRUSHING ON: ROS SHAZLIN lah


D - DRINK YOU LAST HAD: TWISTER APPLE

E - EASIEST PERSON TO TALK TO: Aisyah Razali , Nur Hafizah , Nurul Nad .

F - FAVORITE SONG AT THE MOMENT: What Wrong With You , Chelsea Smile , Twinkle Away .

H - HOMETOWN: Selama Perak .

I - IN LOVE WITH: ROS SHAZLIN


J - JUGGLE: 2 bola boleh la , masuk 3 jadi lahanat terus . cis !

K - KILLED SOMEONE: Akan Datang kot .

L - LONGEST CAR RIDE: 10 jam !

M- MILKSHAKE FLAVOR: vanilla

N - NUMBER OF SIBLINGS: Lapan , whoot whoot !

O - ONE WISH: Canon DSLR !

P - PERSON YOU CALLED LAST: Monyet mana tah .

R- REASON TO SMILE : Dapatkan pujian . HAHA

S - SONG YOU LAST HEARD: Blind Tribe - Head Up

T - TIME YOU WOKE UP: 6.45 . subuh gajah . heee

U - UNDERWEAR COLOR: hijau , hitam , ada pink siap ngan corak ais krim lagi [boxer ngok]

V - VEGETABLE: tomato , karot , salad , kangkung . HAHA .

W - WORST HABIT: Bawak moto macam kena ligan 'PONTI ANAK REMAJA' whoot whoot .

X - X-RAYS YOU'VE HAD MOST RECENTLY: tangan kiri bekas eksiden .

Y - YOYOS ARE: 'ARE' tu apa ha ?

Z - Zodiac sign : kalajengking *bley tara tu




RANDOM QUESTIONS ABOUT YOU


Your favorite number/s: 3 , 8 .

What color do you wear most: HITAM , PUTIH , KUNING , BIRU , KELABU .

Least favorite colour: err ? aku rabun warna lah ! jangan tanya pasal warna bole tak ? grr !

What are you listening to: METAL lah beb !

Are you happy with your life right now: mesty laa . hidup kat dunia sekali ja ngok !

What is your favorite class in school: tak mau amik tau

Who is/are your best friend/s: PAE , BYAH , NUFAA , FAIZRAN , IZZAT , NAD , ANIS , ANAS , TIKA .

Are you outgoing: Yeah !

Favorite pair of shoes: New Balance , Axis Tiger , VANS , CONVERSE , DR. Martens .

Can you dance?: MOSH termasuk tak ? kalau termasuk , bole lah .

Can you tie a cherry stem with your mouth?: tak paham !

Can you whistle: sked sked jaa .

Cross your eyes: tak .

Walk with your toes curled: apa nie ?


DO YOU BELIEVE IN...


Do you believe in life in other planets?: tak tau lah nak cakap .

Do you believe in miracles: mesty .

Do you believe in magic: tak . kurafat .

Love at first sight: ya kot . lalala

Do you believe in Santa: tak . santa tu bapak kau lah bodoh !

Do you know how to swim: berenang katak bole laa .

Do you like roller coaster?: yeah !

Do you think you could handle the stuff they eat on those reality shows: MCD bole la !

Have you ever asked someone out: yup .

Have you ever been to the ocean: selalu sangat .

Have you ever painted your nails?: tak . ingat aku pompuan ka ha ?!


THE WHAT'S


What is the temperature outside?: panas ja .

What radio station do you listen to: X , Hits , Fly , Hot .

What was the last restaurant you ate at: Pizz Huts .

What was the last thing you bought: Minyak Petrol .

What was the last thing on TV you watched: Sonny With A Chance .


THE WHO'S


Who was the last person you IM'd: Zira .

Who was the last person you took a picture of: Man, Fatah , Affan .

Who was the last person you said I love you to: ROS SHAZLIN


CRYING SECTION


Ever really cried your heart out: ha ?

Ever cried yourself to sleep: tak .

Ever cried on your friend's shoulder: tak !

Ever cried over the opposite sex: camna tu ha ? menarik !

Do you cry when you get an injury: tak . HAHA . best kot !

Do certain songs make you cry: tak langsung !


HAPPY SECTION


Are you a happy person?: yeah !


LOOK AT ME


What is your current hair color: original lah wey ! hitam .


CURRENTLY WEARING


What shirt are you wearing: singlet yang aku buat dari baju raya tahun lepas . heee

Pants: seluar tiga suku .

Shoes: tak .

Necklaces: tak kan !


IN A GIRL


Favorite eye color: apa pon boleh . jangan juling sudah !

Short or long hair: pendek . sebab aku suka tomboy . whoot whoot !

Height:tak kesa , yang penting rendah dari aku .


HAVE YOU EVER


Been to jail: tak .

Mooned someone: tak .

Thought about suicide: tak .

Laughed so hard you cried: yup .

Cried in school: yup .

Thrown up in a store: hampir .

Wanted to be a model: x hingin !

Seen a dead body: yup .

Been on drugs: tak .

Gone skinny dipping: apa nie ?


THIS OR THAT


Pepsi or Coke: Coke .

McDonald's or Burger King: McDonald .

Single or Group Dates: dua dua .

Chocolate or Vanilla: Vanilla .

Strawberries or Blueberries: Blueberries

Meat or Veggies: Meat .

TV or Movie: Movie .

Guitar or Drums : gitar .

Adidas or Nike: Adidas lah !

Thursday, December 2, 2010

am boleh ! am boleh !

woi keding . dah pukol 2 niee ,
mandi lah cepat incik am oi .
asal malas sangat kau ari nie ha ?
malu aku tau . malu .
mana aku nak letak muka cun melecun aku niee ha ?
haih . naseb baek laa aku sayang kau .
HAHA .

tarikh : 02/12/2010
masa : 1.54
status rambut : kusut masai
status gigi : bersih dan nyaman
status badan : dah macam kambing daa bau

Wednesday, December 1, 2010

hello disember (:


whoot whoot !
dah masuk bulan disember lah !
best best ! hehee .
bulan kegemaran aku niee .
bulan november x tau lah apa yang best .
HAHA . lupa suda maa .
yang best pon g johor , melaka n kl .
tapi penat ja banyak .
pastu lak dok teringat penang .
hihii . ofkos la ! nasi kandaq penang
TERBAEK kot ! walla .
lama kan x merapu kt blog sombong aku niee .
sebelum niee dok post propaganda kejadah semua tu .
saja laa . boring boring .
nak jugak berfalsampah kan .
ramai tanya aku .
" kenapa NERD itu SOMBONG ? "
actually , bukan saja saja aku reka .
niee kesah benar kot . hehee .
benda niee jadi time kat PLKN .
aku x tau ah .
lebeyh kurang 70% cakap aku sombong
sebelum dorang kenal aku .
tekejot kekanda . HAHA .
prinsip aku senang .
orang x kacau aku , aku x kacau orang .
orang x tegor aku , x kan aku nak tehegeh hegeh
p tegor balek kan .
aku x pandai lah semua tu .
mungkin tu kot sebab aku dicop
SOMBONG . haih .
x pa . aku x marah . sebab lepas
kenal aku baru hampa tau aku niee
gila macam mana *wink
aku just harap disember niee jadi bulan
terbaek dalam hidop aku .
walla . x sabar kot nak beli canon dslr .
fulus hampir mencukupi .
hehee .
dan disini aku dengan kembang hidung
nak ucapkan " hello disember ! "
kenapa 'disember' bukan 'december' ?
aku sayang bahasa ibunda aku lah !
walaupon ejaan ada x betol tapi
sekurang kurangnya aku pakai bahasa melayu
98% kan ?
yang x puas hati , boleh jalan daa korang !

(:

p/s : err . along kata 'hello' tu english . okee lah . along menang . BOOOO